Serviceflat te GENT (9000)

€ 400.000

Omschrijving

Erkende assistentiewoning met autostaanplaats te koop op lijfrente in volle eigendom te Gent.

Het boeket bedraagt 120.000 EURO en de maandelijkse rente 1.600 EURO. Deze rente moet betaald worden gedurende een maximumtermijn van 15 jaar. Na deze periode moet er géén maandelijkse rente meer betaald worden aan de verkopers (V 73 jaar en M 69 jaar). Indien de verkopers vroegtijdig zouden overlijden stopt de betalingsplicht van de koper.  Dit erkend assistentieappartement geniet van een volledige vrijstelling van de onroerende voorheffing.

Het betreft een verkoop op lijfrente in volle eigendom, dit betekent dat u de assistentiewoning met autostaanplaats kan verhuren (en de huurinkomsten genereren) of zelf kan bewonen. Van de 56 assistentiewoningen zijn op heden 48 assistentiewoningen verhuurd (bezettingsgraad van 86%). Hoe marktconformer de verhuurprijs, hoe sneller de assistentiewoning verhuurd zal kunnen worden.
De potentiële MARKTCONFORME maandelijkse huurinkomsten bedragen:
* 46,80 EURO per dag (circa 1.404 EURO per maand) voor de assistentiewoning (incl. 12 EURO per dag zorg en dienstverleningsvergoeding Imens),
* 2,90 EURO per dag
(circa 87 EURO per maand) voor de parkeerplaats en
* 3,80 EURO per dag
(circa 114 EURO per maand) forfaitaire vergoeding in de vaste kosten.
Wat neerkomt op een totale bruto maandelijkse opbrengst van circa 1.605 EURO.

Indien de koper het appartement zelf wenst te bewonen (en het is uw 1ste eigendom) kan er aangekocht worden aan het gunsttarief van 3% registratierechten (i.p.v. 12%).

Het betreft een lichtrijk 2-slaapkamerappartement (93m²) met ruim terras en ondergrondse autostaanplaats gelegen op de 2de verdieping van de residentie "Dunant Gardens" te Gent. Het betreft de allergrootste assistentiewoning van de gehele residentie.

Dunant Gardens situeert zich op een bevoorrechte locatie in Gent, op korte afstand van het historische stadscentrum, Groene Vallei, Jan Palfijn ziekenhuis en verschillende grootwarenhuizen. De residentie op de voormalige CIAC-site bevat 56 erkende assistentiewoningen, voorzien van alle hedendaags comfort. Omringd door verschillende binnentuinen en toch op fietsafstand van het hart van Gent. Het gebouw bevindt zich op wandelafstand van o.a. de Watersportbaan, Blaarmeersen en Bourgoyen, waardoor u een directe toegang heeft tot een diverse waaier aan recreatiefaciliteiten. Aan de andere zijde biedt de Coupure een rustige, groene verbinding naar het culturele hart van de stad met haar uitgebreid aanbod aan shopping, gastronomie en ontspanning allerhande.

Dit energiezuinig appartement (EPB 52,86 kWh/(m²jaar) of E-peil E40) werd opgericht in 2019 en bevindt zich in een zeer goede staat. Het appartement werd gebouwd volgens de wettelijke normen van assistentiewoningen (brede gangen, schuifdeuren, aangepaste badkamer, enz.), is voorzien van aluminium raamwerk met dubbele beglazing, de elektriciteit is conform de AREI-normen tot en met 3 december 2043 en het appartement werd uitgerust met een systeem voor mechanische ventilatie van het type D. Verder is de eigendom voorzien van alle verlichting, rails voor gordijnen en werd het helemaal herschilderd door de huidige eigenaars.

Het appartement is het resultaat van een weldoordachte studie dat geleid heeft tot een sterk evenwicht tussen lichtinval, buitenruimte, groen, privacy, wooncomfort en energieverbruik. Het appartement is gelegen aan de achterzijde van het project Dunant Gardens, langs de rustige Henri Dunantlaan, uitkijkend op het groen rond het Jan Palfijn ziekenhuis. Openbaar vervoer begeeft zich in de nabijheid.

Samengevat: zorgeloos wonen in het grootste appartement van 'Dunant Gardens' met een goede en verfijnde service in het gebouw waar alle behoeften van de bewoner worden vervuld.  Uitgebreid dienstenpakket van I-Mens: permanentie, warme maaltijden, thuisverpleging, boodschappen, poets- en strijkdienst, SOS-dienst,…

De indeling is als volgt:

2de verdieping: inkom, CV-ruimte/berging (met aansluiting voor een wasmachine), volledig ingerichte open keuken, lichtrijke ruime woonkamer met eetplaats, 2 slaapkamers (15,9m² en 8,1m²) waarvan de master bedroom met en suite ingerichte badkamer (voorzien van wastafel, toilet en inloopdouche) en ruim (gedeeltelijk overdekt) terras bereikbaar via beide slaapkamers en de woonkamer.

gelijkvloerse verdieping: onthaal en gemeenschappelijke leefruimte/ontspanningsruimte.

verdieping -1: in de ondergrondse verdieping vindt u de privatieve autostaanplaats die het via de lift mogelijk maakt om uw appartement droog en veilig te bereiken.

Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Ja
Dagvaarding en herstelvordering
:
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
:
Nee
Bestemming
:
Woongebied
G-score
:
Klasse B
P-score
:
Klasse B
EPC No.44021-G-2015_225024/EP16190/D001/D01/SD044
E-peil
:
40
E spec
:
53 kWh/m².jaar
Erfgoed
:
Inventaris van archeologische zones

Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Oriëntatie achtergevel
:
Zuidwest
Type dak
:
Plat dak
Dakbedekking
:
EPDM
Aansluiting aardgas
:
Ja
Aansluiting waterleiding
:
Ja
Lift
:
Ja
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Beglazing
:
Dubbel
Raamkozijn
:
alu
Comfort binnen
:
Garagepoort met afstandsbediening, Aangepast aan mindervaliden
Financiële Info
Lasten
Algemeen
Adres
:
Einde Were 13, 9000 GENT
Geschatte waarde
:
€ 400.000
Kadastraal inkomen
:
€ 1.138
Grondoppervlakte
:
8132 m²
Bewoonbare opp.
:
93 m²
Voorgevel
:
9,35 m
Bouwjaar
:
2019
Aantal slaapkamers
:
2
Aantal badkamers
:
1
Garage
:
1
Lijfrente
Boeket
:
€ 120.000
Type van lijfrente
:
Verkoop in volle eigendom
Lijfrentenier 1
:
Vrouw 17/11/1950
Lijfrentenier 2
:
Man 15/07/1954
Overlevingsrente
:
Ja
Maandelijkse Lijfrente
:
€ 1.600
Maximale duur
:
15 jaar
Geïndexeerde rente
:
Ja
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat